Omáčka z pečených paprik

Miluji, když je zelenina hvězdou mého talíře – nejen, že je dobrá pro mé zdraví a pro celý svět, ale také může být vyloženě chutná.

Ať už jsi rostlinným veteránem, čerstvým nováčkem nebo jen chceš jíst více zeleniny, určitě si zamiluješ tenhle recept. Je to jeden z receptů, na který dostávám samou chválu! A upřímně, nedivím se… Je výborný! 🙂

A k tomu je jednoduchý a rychlý na přípravu. Neměl by ti zabrat víc jak 35 minut i s pečením.

Co budeš potřebovat:

20 min. pečení 180°C | 15 min. příprava
  • 2 červené papriky
  • 1 menší červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 6-8 menších rajčátek
  • 1 čl rýžovýho octa nebo balsamica
  • 1 čl lahůdkového sušeného droždí
  • 1 čl olivového oleje
  • 1 ks silken tofu
  • Čerstvou bazalkou 
  • Sůl, pepř

Postup:

Rozkrojíme očištěné 2 červené papriky a jednu menší oloupanou červenou cibulku. 

Přidáme 3 stroužky česneku a 6 až 8 menších rajčátek. 

Vše přendáme na plech a připravenou zeleninku zakápneme 1 lžičkou rýžovýho octa, 1 lžičkou olivovýho oleje a posypeme solí a pepřem. 

Pečeme zhruba 20 minut na 180°C. 

Potom vše přendáme do mixéru a mixujeme do hladký konzistence. Pak k tomu šoupneme jedno hedvábné tofu a 1 lžičku lahůdkového sušeného droždí, a pořádně ještě jednou rozmixujeme. 

Na pánvi promícháme s celozrnnými těstovinami a dle chuti ještě dosolíme nebo opepříme. 

Dozdobíme čerstvou bazalkou.

A vychutnáváme! 🙂

@kamila.mladkova

#rostlinnastrava nemusí být nuda! 🤫Vyzkoušej tenhle #zdravyrecept na super jednoduchou a chutnou omáčku z pečených paprik. 🌶 #mnam

♬ původní zvuk – Kamila Mladkova

Kamila Mládková
Expertka na rostlinnou výživu - pomáhám Supermaminám a ženám 30+ shodit přebytečná kila a získat nejlepší tělo jejich života - BEZ drastických diet, BEZ náročného cvičení, BEZ počítaní kalorií.
Komentáře